Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Personvernrutiner under GDPR - slik kommer du i gang - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Personvernrutiner under GDPR

Kom i gang med nye personvernrutiner under GDPR

– og få kontroll på ustrukturert data!

Det har vært mye snakk om GDPR og de nye personvernreglene de siste månedene. Fristen begynner å nærme seg med stormskritt, men det er fortsatt håp. Vi ser på hvordan du kommer i gang med arbeidet for personvernrutiner under GDPR.

Det er skrevet mye om de nye personvernreglene, populært referert til som GDPR, og hvordan norske virksomheter kan håndtere det. Men mange er fortsatt ikke i gang. Vi legger ikke skjul på at det kan være en krevende prosess, men det finnes håp. Resultatet er ofte en virksomhet med bedre kontroll og trygghet på at rutiner og en god intern kultur sikrer mot brudd og potensielt skadelige tillitsbrudd for sine kunder og partnere. Å hente inn noen som kan guide og bidra til at nye personvernrutiner under GDPR kommer på plass vil bidra til en mindre smertefull prosess.

Få kontroll på ustrukturerte data

De nye kravene i personvernreglene må ikke kun sees på som noe negativt og påtvunget. Prosessen din virksomhet går gjennom for å identifisere, kategorisere og sikre data gir ofte positive resultat som bedre systemer for å finne data internt og ikke minst bedre struktur for alle typer data.

Å få oversikt over dataene du allerede har strukturert i interne systemer er ikke det som krever mest. Det er ustrukturert data som ofte er utfordringen. PDF-er, lydfiler, dokumenter som ikke er knyttet til CRM eller andre systemer, bilder, dokumenter, overvåkningsvideoer, filer lastet opp i skytjenester eller som ligger på gamle USB-pinner. Tenk bare på de dokumentene du har sendt på e-post de siste årene. Ustrukturert data er kort sagt digital informasjon som ikke er indeksert, eller som ikke lar seg indeksere på en god måte. Dette krever ofte en del ressurser for å få oversikt over. I følge tall fra Gartner er så mye som 80 prosent av dataene i en virksomhet ikke strukturert. Vår erfaring, prosess, teknologiske verktøy og arbeidet vi gjør sammen med dere bidrar med å få kontroll på disse.

Les mer om hvilke steg vi går gjennom med våre kunder for å oppnå GDPR-samsvar her: 4 steg mot nye personvernrutiner under GDPR 

Personvernrutiner under GDPR er virksomhetskritisk!

GDPR-fristen nærmer seg. Er dere fremdeles ikke i gang nytter det ikke å stikke hodet i sanden. Visste du at de nye kravene faktisk kan føre til høyere lønnsomhet? De nye personvernreglene og arbeidet for å etterleve kravene må være forankret i ledelsen, og dere må finne en ressurs som kan bruke tid på dette. Vi anbefaler en person som kjenner hele virksomheten og hvordan de ulike avdelingene fungerer og jobber. Dette er ikke nødvendigvis noen fra IT-avdelingen. Dersom personen kjenner organisasjonen godt blir det ofte enklere å identifisere hvor data befinner seg. Denne personen er vår hovedkontakt gjennom hele prosessen, og får ansvaret for at tiltak følges opp. Sett de nye personvernreglene på agendaen i dag, så hjelper vi dere videre med personvernrutiner under GDPR.

Les mer om personvernreglene og hvordan vi jobber i Whitepaper:

 

Vil du komme i gang med forberedelser til GDPR? Er du klar til å ta det første steget?

 

Kristoffer Sagbraaten

About Kristoffer Sagbraaten

Kristoffer brenner for informasjonssikkerhet og har salgsansvar for Syscoms sikkerhetsløsninger. Dagens trusselbilde er mer utfordrende enn noensinne og Kristoffer bistår med å avdekke behov og tilby rådgivning og løsninger fra markedsledende leverandører.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss