Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Slik velger du den beste servicedesken - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Den beste servicedesken

Håndterer du henvendelser i hverdagen? I så fall kan du velge mellom et stort antall systemer, servicedesker, for håndtering av disse henvendelsene. Å gå i gang med prosessen mot å velge rett servicedesk, og gjerne den beste servicedesken, kan til tider sammenlignes med å manøvrere seg gjennom et nærmest ugjennomtrengelig kratt. Behov, tidsbruk og penger er avgjørende faktorer for det endelige valget, og disse faktorene henger ofte sammen. Veien kan som sagt være både kronglete og lang, derfor har vi laget noen gode tips og råd til deg som skal på jakt etter ny servicedesk: Den beste servicedesken for deg og din virksomhet.

Velg riktig servicedesk – definér dine behov!

For å finne den beste servicedesken bør behovene avklares først:
• Hvem skal bruke løsningen – og til hvilket formål?
• Hva må du ha, hva bør du ha og hva hadde det vært fint å ha?
Behovsavklaringen ender opp i en kravspesifikasjon (i en eller annen form).
Et smart alternativ og/eller supplement til en lang liste med krav og ønsker er at du definerer relevante brukseksempler og finner ut hvordan de ulike alternativene løser disse i praksis. Det beste er å få det aktuelle verktøyet domstrert eller at du selv får tilgang i en gitt periode for å teste det selv i ro og mak.

Det som kjennetegner de beste servicedeskene er at de er brukervennlige og oversiktlige for de som faktisk jobber i løsningen til daglig. Fornøyde og effektive saksbehandlere skaper fornøyde kunder! En god servicedesk bør være rask, enkel og intuitiv i bruk. Det skader heller ikke om den har et moderne og innbydende grensesnitt eller smarte funksjoner.

Hva koster en servicedesk?

Servicedesker kommer i alle prisklasser, fra gratis-løsninger til store løsninger verdt millioner.

Om du ikke er villig til å investere egen tid eller leie inn konsulenter til implementering, tilpasninger, vedlikehold og drift finnes det gratis servicedesker i markedet (open source). Disse har ofte begrenset funksjonalitet eller reklame i selve løsningene. Velger du en slik løsning må du også være klar over aspektene rundt vedlikehold og support. Den rimelige, eller gratis, servicedesken kan dermed bli en kostbar affære.

Når du først skal gå til anskaffelse av en ny servicedesk er det viktig å få et godt bilde av den totale kostnaden. Ikke bare på lisensene, men på hva løsningen koster klar til bruk – gjerne i et 3-5 års perspektiv. Tenk da på implementeringen, eventuelle integrasjoner og tilpasninger, vedlikehold og programvareoppdateringer, support og opplæring. Er det mulig å lage egne tilpasninger og arbeidsflyt, og hvor enkelt er det i så fall, eller må det leies inn konsulenter til slike jobber?

Uavhengig av, og i tillegg til, individuelle behov og budsjett er det noen faktorer som «skiller klinten fra hveten» i jakten på den beste servicedesken.

10 tips:

  1. En god servicedesk må være rask og lett å bruke. Lokalt språk, snarveier for ofte brukte funksjoner, smart arbeidsflyt og automatisering gir fornøyde og effektive saksbehandlere.
  2. Gode tilbakemeldinger i forhold til statistikk, rapporter og varslinger gir full kontroll og mulighet til kontinuerlig forbedring.
  3. En mobilversjon (App) av Servicedesken vil gjøre at saksbehandlere også kan jobbe når de er «på farten».
  4. En selvbetjeningsportal som du enkelt kan konfigurere selv gir fornøyde kunder.
  5. En servicedesk fra en lokal leverandør gir trygghet og bedre mulighet for dialog rundt endringsønsker, «tips & triks» og rådgivning om beste praksis.
  6. En servicedesk med et godt supportapparat på lokalt språk gir trygghet og rask respons.
  7. Lokal installasjon eller SaaS? Enkelte servicedesker kan installeres på begge måter. Mange setter pris på denne valgfriheten.
  8. En god servicedesk er avansert nok til å dekke behovene, men enkel nok til at man selv kan gjøre nødvendige tilpasninger og skreddersøm – uten å leie inn eksterne konsulenter.
  9. En god servicedesk oppdateres automatisk.
  10. En god servicedesk har mange fornøyde referanser som kan kontaktes.

Hva med andre avdelinger i organisasjonen? Er det flere som kan ha nytte av en servicedesk?
Noen servicedesker har støtte for at flere avdelinger (ulike bruksområder) kan bruke samme løsning. Da kan det være enklere å forsvare kjøpet av en ny servicedesk.

Lykke til i jakten på den beste servicedesken – som passer din organisasjon!

Thomas Fjeldheim

About Thomas Fjeldheim

Etter snart 20 år i it-bransjen vet Thomas hva som skal til for å få mest ut av din it-investering: Han brenner for en enklere servicedesk. Servicedesken fra Pureservice kan med sin visuelle enkelhet løse komplekse utfordringer for selv store virksomheter og bidra til rask verdiskapning for kundene. «Det enkle er ofte det beste», sier Thomas i den viten om at brukervennligheten og den skjulte kompleksiteten som ligger bak er nøkkelen til din suksess.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss