Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Norsk Servicedesk - på norsk! - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Norsk servicedesk

I de aller fleste virksomheter og organisasjoner i Norge er arbeidsspråket norsk. Særlig i offentlig sektor er det ofte et krav at IT-løsninger må være i norsk språkdrakt på alle arbeidsflater. Privat sektor kommer noe etter. Vi liker alle å jobbe med løsninger i og på vårt eget språk. Det gir oss en ekstra trygghet og mestringsfølelse samtidig som vi unngår feil og misforståelser grunnet språk. Kjenner du egentlig til gevinstene ved en norsk servicedesk?

Norsk servicedesk forbedrer brukeropplevelsen

De siste årene har brukeropplevelsen stått i fokus. En av årsakene er at stadig flere mobilapper og nettbaserte tjenester har blitt lansert – med gode brukeropplevelser – på norsk. Brukeropplevelsen vår påvirkes av hvor logisk programvaren er bygget opp, hvor lett det er å navigere i skjermbildene og hvordan relevant informasjon er tilgjengelig. Her kommer også viktigheten av språket frem: Vi oppfatter norsk i snitt 30-50% raskere og mer presist enn engelsk. En norsk servicedesk som tilbyr norsk språk vil definitivt forbedre brukeropplevelsen, og resultatene vil forbedres deretter.

Aller best effekt får du dersom du kan tilby norsk språk til både sluttbrukere og saksbehandlere.

Hvordan velger du rett servicedesk?

I tillegg til selve språket i løsningene henger den gode brukeropplevelsen også sammen med at løsningen er tilpasset norske forhold. Svært mange løsninger er tilpasset amerikanske mellomstore til store bedrifter med 5000+ ansatte og IT-avdelinger med 100+ ansatte. Dette er løsninger som skal dekke svært omfattende og lange prosesser, avansert arbeidsflyt, mange mennesker i ulike roller, ansvarsområder, avdelinger osv. Utfordringen for norske bedrifter eller organisasjoner er ofte at nettopp dette er utgangspunktet – løsningen blir for omfattende. Løsningene kommer med en standard som blir altfor omfattende med tanke på prosesser, arbeidsflyt, antall klikk og blir tilslutt ekstremt tidkrevende å bruke. Jobben blir å nette ned det hele til noe fornuftig – hvis mulig.

Servicedesk for det norske markedet.

Løsninger utviklet for det norske markedet begynner gjerne i andre enden. Disse er utviklet med tanke på en svært enkel og rask «ut av boksen»-installasjon lokalt, eller et oppsett i skyen/SaaS som er som et utgangpunkt satt opp for enkel bruk, og det de aller fleste trenger – basert på erfaring. Slike løsninger kan du faktisk ta i bruk umiddelbart, og gjerne være «live» i løpet av en liten uke. – Fantastisk, men sant.
At en løsning er enkel og «ut av boksen» betyr ikke at den ikke har muligheter for å være avansert, eller passe inn i en bedrift med mer avanserte prosesser, arbeidsflyt, roller og store krav. Du skal kunne «skru på» funksjoner etter hvert du trenger dem eller innfører dem. Da snakker vi om funksjoner som avansert egendefinert arbeidsflyt, Tjenestemål (SLM Service Level Management), toveis SMS dialog, Asset og Ressurshåndtering, Endringsstyring (Change), Selvbetjeningsportal osv.

Det viktigste med disse norske systemene som er utviklet for norske forhold hele tiden har enkeltheten i fokus – slik at det blir en enkel løsning å bruke, selv om man er en avansert bruker. Og akkurat det er det ikke alle som får til.

 

Kunne du tenke deg en norsk servicedesk?

Terje Burum

About Terje Burum

Terje har de siste 20 årene jobbet med løsninger innen Service Management, Infrastructure Management, it-sikkerhet, og samhandlingen mellom disse. Terjes mål er å forstå hva som driver forretningen/organisasjonen og levere løsninger, tjenester og integrasjoner for å forbedre og effektivisere hverdagen med gode verktøy.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss