Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
4 tips - og litt kokkelering - til årets digitale innspurt! - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

4 tips – og litt kokkelering – til årets digitale innspurt!

digitale tjenester - hvordan velge ny helpdesk

Mat, mat, mat…over hele linja
Jeg har akkurat tatt på meg årets mest nervepirrende prosjekt. Et tonn av usikkerhetsmomenter, kritiske prosjektdeltakere, en ikke ubetydelig grad av risiko samt knapp tilgang til andre ressurser som kan hjelpe til. Jeg snakker selvsagt om oppdraget som kokk til årets julebord i mat- og vinklubben.
Det skal serveres minimum 10 retter. Her er det flere potensielle skjær i sjøen. I fjor måtte vi stunte 3 av rettene grunnet følgende beskjed fra fiskehandleren på Youngstorget samme dag som middagsselskapet: «Sorry, men østersene sitter fast i tollen i Frankrike og den levende sjøkrepsen dere skulle ha er dau» – han tøyset ikke.

Med dette friskt i minne begynner angsten å melde seg, samtidig er jeg også noen erfaringer rikere: Det er muligens lurt å legge opp de mest spektakulære rettene med sikrere råvarer enn ting som risikerer å dø eller å sitte fast i tollen.

Ditt publikum er bortskjemt på digitale tjenester!
Ditt publikum for deg som er tjenesteleverandør er også kravstore. De er godt vant med en nærmest hel-digital hverdag som privatpersoner. På jobb krever de derfor det samme: Innovasjon, service, det lille ekstra og en ikke ubetydelig grad av wow-faktor. Og det skal heller ikke koste skjorta. Og her er noe av dilemmaet – er du først blitt godt vant så er det vanskelig å gå tilbake til det gamle.

Noe har skjedd. Publikum har fått en ny referanse, preferanse og forventning. Hos dine brukere av IT (og andre) tjenester justeres forventningsnivået stadig, og du som leverandør må følge etter. – MÅ! Skal du følge med i svingene må du først og fremst få slutt på brannslukkingen og konsentrere deg om det kunden faktisk vil ha. Først da vil du være i stand til å sette inn giret for å «toppa heile driden» – og det gang etter gang.

Automatisering – på kjøkkenet
På kjøkkenet har jeg skrudd på en SousVide sirkulator via en app på telefonen min. Hæ? SousHvaffornoe? Dette er en genial innretning. Den betyr minst to viktige ting: Mindre stress og konsistent og perfekt resultat hver gang! – Medium Rare ER Medium Rare. Punktum.

Du som skal servere en perfekt medium rare entrecote til vennegjengen kan ha fokus på gjestene dine (kundene) og mindre stress på kjøkkenet. Du har redusert stresset til et nivå hvor du faktisk kan mingle litt, skåle litt, slå av en skikkelig dårlig vits eller fem og få gjestene til å føle seg velkomne – du har til og med tid til å coache en nyinvidd «foodie» i siste forberedelser og hemmeligheter til den himmelske sausen du lærte på matkurs i forrige uke, samt ta med de to som er skikkelig vininteresserte ned i vinhylla i kjelleren for å plukke ut kveldens godbiter – i flytene form vel og merke.

Vinnerne i den digitale transformasjon har kunden og brukeropplevelsen i fokus
Skal du overleve som aktør i den digitale transformasjon må nemlig fokus være på kunden din, ikke på brannslukking og stress. For å få til dette ser de fleste etter måter å automatisere på. Hvordan kan vi provisjonere kundekonfigurasjon uten manuelle inngrep og dermed unngå menneskelige feil? Hvordan kan vi ta unna de fleste sakene som kommer inn til Servicedesk eller kundeservice ved hjelp av automatikk? Reset password utgjør fortsatt over halvparten av alle sakene til en IT-helpdesk. Utrolig, men sant. Automatisering er akkurat som SousVide på kjøkkenet; ned med stress, ned med behandlingstiden og samme konsistente resultatet hver gang.
Når du har lavere stressnivå frigjør du samtidig energi til å være kreativ. Lag en fancy portal for brukerne dine som ser ut som en topp moderne webside fra 2016 og ikke noe hjemmelaget og halvferdig fra 90-tallet. Det vil de garantert sette pris på! Image is everything – et godt visuelt førsteinntrykk hjelper! Vi har sagt dette tidligere men kommer til å gjenta dette ofte: Vinnerne i den digitale transformasjonsalderen er de som kontinuerlig gir kundene sine en bra opplevelse!

Så, tips til den digitale innspurten i 2016:
Maten er straks serveringsklar, alle komponentene er ferdig tilberedt. Den litt for dyre fileten av piggvar har en helt fantastisk konsistens og den reduserte demi-glace’n (en veldig innkokt kraftbasert saus som har perfekt halvseig konsistens) er akkurat passe syrlig, blank og fin. Grønnsakene er fortsatt crispe og fine. Jeg lærte av erfaringene fra ifjor: Mindre porsjoner, oddetall på alt som skal plasseres rundt på en tallerken er mer Feng Shui enn partall, det gylne snitt gjelder fortsatt, og variasjon i farger ser unektelig fresht ut.

Kort oppsummert, og på IT språket:
– Planlegging av aktiviteter er smart!
Standardisér det du kan på forhånd!
– Redusér stress gjennom automatisering!
– Utseende betyr noe – lag det enkelt, lag det visuelt lekkert – og lag det brukervennlig!

Lykke til med den digitale innspurten i 2016 – det er fortsatt tid til å gjøre noe kult, lage noe nytt, begeistre kundene dine med forenkling og automatisering før året er omme.

Velkommen til bords – la festen begynne!

PS: Undertegnede har åpen hotline for både IT- og mattips ut året.

Vil du lykkes med selvbetjening?

Last ned whitepaper ved å registrere deg her:

Marius Lien

About Marius Lien

Marius Lien fra Syscom har mangeårig erfaring fra It og Telecom. Som en av bransjens fremste Service Management rådgivere motiverer han gjennom konkrete og praktiske eksempler i sine workshops og i sitt rådgivningsarbeid. Marius sørger for deltagelse og aktiv læring med god stemning - og høyt tempo!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss