Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
5 grunner til å gå på Pureservice-kurs - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

5 grunner til å gå på Pureservice-kurs

Pureservice-kurs

Når din arbeidsplass først har tatt steget det krever å gå til innkjøp av en ny servicedesk betyr det, i hvertfall i første omgang, én ting: Det er tid for kurs! Til glede for noen, til frustrasjon for andre. Uansett hvordan du vrir og vender på det er det faktisk et gode at du får en grundig opplæring allerede før du har rørt ved det nye verktøyet. Et godt og velformulert bruker- og administratorkurs gir deg ikke bare ferdigheter og gode råd, men det vil gi deg den tryggheten du trenger for å være på godfot med den nye servicedesken. Slik skaper du verdi ved første tastetrykk!

Derfor bør du delta på kurs:

  1. Bli kjent med din servicedesk
  2. Nettverksbygging
  3. Møt menneskene bak verktøyet
  4. Oppdatér egen kunnskap samtidig som du lærer nye ting
  5. Faglig inspirasjon, motivasjon og trygghet

Det er mange gode grunner til å delta på Pureservice-kurs, den viktigste er kanskje samspillet mellom dem; hvordan du samtidig som du får opplæring i riktig bruk av verktøyet snakker med andre kunder og brukere av servicedesken. At kursholderen i tillegg jobber i det aktuelle verktøyet hver eneste dag, og faktisk sammen med utviklerne bak produktet, gjør at du kan være sikker på rett bruk fra første sekund. Allerede der er betydelige mengder tid og penger spart – kan du ønske deg en bedre start på din hverdag med en flunkende ny servicedesk?

Lykke til!

Gabriella Polasek

About Gabriella Polasek

Etter å ha jobbet med kundeservice i over 5 år er Gabriella i dag leder for Pureservice Customer Success. Hennes team ivaretar og følger opp alle Pureservice-kunder, og hun brenner for å hjelpe andre til å bli enda bedre og dermed få full uttelling for sin it-investering! Customer Success er din rådgiver for optimal bruk og tilpasning av løsningen etter akkurat ditt behov.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss