Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
3 områder hvor automatisk discovery er et MUST! - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

automatisk discovery

En viktig faktor i digital transformasjon er automatisering av driftsprosesser. Et godt discovery verktøy kartlegger infrastrukturen på tvers av avdelinger (applikasjoner, servere, nettverk, lagring etc.) og viser relasjonen mellom disse og tjenestene de er tilknyttet – i ett og samme skjermbilde.

1. Service Management

I korte trekk vil følgende områder innen Service Management effektiviseres gjennom Discovery:

 • Kontroll over konsekvensen av endringer (Impact analyse)
 • Forbedret endringsledelse (CAB) med tilgang på data man kan stole på
 • Bedre validerte endringer og mulighet til å identifisere ikke godkjente endringer
 • Bedre være i stand til å kunne prioritere hendelser fra forretnings/tjeneste perspektiv
 • Redusere MTTR (mean time to recovery) med nøyaktige data for rotårsaks analyser
 • Bedre kunne identifisere svakheter i en infrastruktur og på den måten proaktivt forebygge problemer

2. IT Drift

Ifølge IT Process Institute skyldes 80% av nedetid dårlig planlagte endringer. BMC Discovery vil i denne sammenheng kunne gi deg bedre oversikt over komponenter i infrastrukturen, relasjonen mellom dem og innsikt i hvordan disse henger sammen med applikasjoner og tjenester. Dermed vil du:

 • Være bedre rustet for planlegging og gjennomføring av store endringer
 • Redusere kost og øke effektivitet gjennom å identifisere ubrukt infrastruktur, både hardware og software
 • Ha kontroll på ”End of Life” informasjon på infrastrukturkomponenter
 • Minimere unødvendig manuelt arbeid knyttet til konfigurasjonsdata
 • Lettere peke ut tjenester som kan automatiseres

3. IT Sikkerhet

”Det tar en virksomhet opptil 176 dager i gjennomsnitt å patche et sikkerhets problem” sier Mandiants årlige sikkerhetsrapport fra 2016. Med BMC Discovery vil IT Drift kunne analysere infrastrukturen og identifisere applikasjoner som kan være påvirket eller sårbare for angrep og med det:

 • Kunne effektivt dokumentere infrastrukturen for eksterne krav
 • Bedre og mer effektivt kunne identifisere bakdører for angrep
 • Få bedre forståelse knyttet til hvilken påvirkningen en trussel kan ha på virksomheten og hvilke komponenter som er påvirket
 • Få bedre kontroll på konfigurasjoner

BMC Discovery er sømløst integrert med BMC Atrium CMDB som er en del av Service Management plattformen. Slik oppnår du oversikt og kontroll over tjenester, applikasjoner og infrastruktur. Dermed vil det bli mye enklere å ta styring over IT-driften og arbeide proaktivt gjennom blant annet overvåkning av tjenestene, solid rapportgrunnlag og mulighet for å ta avgjørelser basert på fakta fra systemene.

Anders Nordby

About Anders Nordby

Anders har jobbet tett med en rekke større virksomheter og sett hvilke utfordringer de står ovenfor rundt Digitalisering i forhold til IT effektivitet. Anders sier IT avdelingen er under enormt press fra forretningen til å levere mer effektivt og til reduserte kostnader. Skal man møte nye krav til IT effektivitet og kostnadsreduksjon er smarteste man kan gjøre, som både Forrester og IDC bekrefter, å skaffe seg oversikt over avhengigheten mellom sine assets og applikasjoner. Slik blir du rustet for både å drifte mer effektivt og å kunne ta bedre beslutninger i forhold til outsourcing og cloud. Anders har en klar beskjed til IT Drift: Ikke ta posisjonen som «den Digitale bremseklossen».

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss