Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Digital transformasjon – det er ikke alltid dårlig sikt i skyen - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Digital transformasjon – det er ikke alltid dårlig sikt i skyen

digital transformasjon

Skytjenester er i ferd med å revolusjonere arbeidslivet for alvor. Det er slett ingen overdrivelse. Vi ser og opplever det hver eneste dag i privatlivet og nå er også mange av verdens ledende bedrifter godt på vei mot en komplett digital arbeidsplass og transformasjon.

Samtidig merker vi en del bekymringer rundt mangelen på åpenhet og kontroll  – nettopp forbundet med cloud computing. Og det er dette vi skal snakke om her!

Cloud computing er «der ute et sted» – ute på internett. Et eller annet sted der ute vil du finne infrastruktur, nettverk og servere. Mange sky-leverandører vil ikke fortelle deg hvor det fysisk ligger, tilgjengeligheten til tjenestene eller når dine tjenester vil bli oppgradert. Forbrukerne som daglig benytter produkter som Gmail, Facebook, eller Whatsapp tolererer denne fullstendige mangelen på synlighet og kontroll, men er det like holdbart for en bedrifts ledere, som er ansvarlig for tjenestene som driver hans virksomhet? Åpenbart ikke.

Denne mangelen på åpenhet har ført til at flere bedrifter vurderer å opprette private løsninger hvor de selv kan styre og kontrollere alle deler av miljøet. Ved å eie infrastrukturen føler de at de har full oversikt og kontroll. Denne løsningen representerer en betydelig utgift, endringer i sikkerhets- og driftsmessige forhold samt behovet for ansatte med riktig kompetanse. Dette er den tradisjonelle IT-organisasjonen med alle sine formidable oppgaver som skal løses. Og, den tradisjonelle IT-bedriften lar ikke virksomheten dra nytte av mulighetene og smidigheten i skytjenester.

Skyen gir bedriften muligheten til raskt å lansere tjenester som endrer hvordan arbeidet blir gjort. Eksempler på disse tjenestene er:

  1. virtuelle maskiner for utviklere og testere
  2. lagring av backups
  3. produktivitetsprogramvare som e-post og kalenderfunksjoner
  4. arbeidsflytapplikasjoner for IT, sikkerhet, juridisk avdeøomg og kundeservice etc.

Alle ønsker ALT dette, men den åpenheten og kontrollen en leder forventer er ikke alltid tilstede i dagens skytjenester.

Full åpenhet og kontroll for alle!https://www.syscomworld.com/no/om-syscom/vi-leverer/servicenow/

       ServiceNow Enterprise Cloud ble bygget nettopp med tanke på oversikt og åpenhet – og for å være den plattformen som driver hele bedriftens arbeidsflyt.

ServiceNow bestemte seg for å gi kundene større synlighet og kontroll enn det som er vanlig i markedet – og som bedrifter ønsker og forventer. Det var dette som skulle til for å kunne tilby bedriftene trygghet for at skytjenesten kunne brukes av hele bedriften. Nøkkelen var å bygge en offentlig skytjeneste som gir like god, eller enda bedre, synlighet og kontroll som bedriftene er vant til å ha i sine egne datasentre. Et viktig eksempel på åpenhet er at du selv kan velge hvor dine tjenester skal «bo» fysisk.

I tillegg har ServiceNow et realtime tilgjengelighetsdashbord med unik og svært skalerbar multi-instans-arkitektur som viser reell tilgjengelighet per kunde.

Dersom det oppstår et tilgjengelighetsproblem vil årsaken eller hendelsen vises –  med alle sine detaljer. Resulterer hendelsen i et problem som må fikses i programvaren, eller en endring som må skje på selve infrastrukturen, kan du spore disse problemene også.
Alt er synlig. Ingenting blir skjult.

Forvent mye – forvent mersyscommann_engel-3

I tillegg til synlighet vet vi at bedrifter vil ha full kontroll over sine instanser. Noe annet er heller ikke å forvente. Du ønsker å kontrollere når tjenesten skal oppgraderes eller nye funksjoner aktiveres. ServiceNow-skyen gir deg den kontrollen for din compliance og for din testing.

Du kan kontrollere dato og klokkeslett for oppgraderinger og administrere alle dine instanser individuelt, akkurat som du ville forvente i et bedriftsmiljø. Ingen IT-sjefer eller ansatte skal måtte  våkne opp en dag og oppdage at deres tjenester er endret. Med mindre de ønsker dem endret – så klart.

Skyen melder seg «til tjeneste!»

Med andre ord: Til tross for at cloud computing markedet synes å være lite transparent og uten mulighet for kontroll, har ServiceNow gjort en bevisst og stor innsats for å bygge inn denne synligheten og kontrollen i sine sky-tjenester. Det er nettopp disse elementene som er avgjørende for at bedrifter kan lykkes i en tjenesteorientert verden!

Geir Johan Birkeland

About Geir Johan Birkeland

Etter ferdig leveranse overlates du i trygge hender hos vår supportavdeling som ledes av Geir Johan. Det er spesielt å levere support for en organisasjon som lever av å være eksperter på nettopp det. Det greier Geir Johan og hans folk med glans og får utelukkende positive tilbakemeldinger fra våre kunder. Syscom Support sikrer at du får hjelp når du står fast og er tilgjengelig via telefon, epost eller portalen mySyscom.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss