Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Discovery og CMDB – the secret of success - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

CMDB

Mange er av den oppfatning at når de skal bygge en CMDB finnes det «2 metoder»:

1: Gå ut bredt (litt om alt) eller 2: Gå ut smalt (alt om litt). Det er nok ikke enten eller, det er mer et valg basert på hva du ønsker å oppnå. Dersom målsettingen er klassisk inventaroversikt vil alternativ 1 passe fint. Dersom målsettingen er overvåkning av en forretningskritisk tjeneste er alternativ 2 veien å gå.

I tillegg til de vanlige «få støtte fra ledelsen» og «ikke forsøk å gjøre alt på en gang», er det særlig 3 områder vi tror du bør se på for å lykkes med din CMDB – vil du vite hvilke?

1. Automatisering

Digitaliseringseksplosjonen er på alle forsider og på alle IT-sjefers bord nå for tiden. Dette kommer kanskje som en overraskelse, men noe av det første vi ville råde deg til å få automatisert for å holde følge med endringstakten NÅ, er din endringsprosess. Du husker standard-endringer fra ITIL? Vi anbefaler automatiske (digitaliserte) standardendringer for både å få fart på sakene og samtidig ha full kontroll.

2. Discovery og CMDB

Dersom du går for en bred tilnærming er du helt avhengig av automatisk discovery av din infrastruktur. En manuell fylling av innhold i CMDB vil sjelden eller aldri kunne gi nok verdi til at det er verdt innsatsen. Automatisk discovery  og CMDB gir deg real-time oversikt over alle komponenter, applikasjoner, tjenester og hvordan de henger sammen.

3. Fokus på brukerhistorier

«Hva skal vi bruke vår CMDB til?» Det viktigste er å definere brukerhistorier når du starter nye initiativ. Dette er selve nøkkelen til å både få verdi ut av en CMDB-satsning samt en glimrende kommunikasjons- og innsalgsmetode internt i organisasjonen. Dette er viktigere enn noengang, ikke bare på den vanlige kundeservice/support/incident saker, men vel så viktig på CMDB-nivå.

Snakk gjerne med oss i Syscom om dette – vi har lang og god erfaring!

 

 

Marius Lien

About Marius Lien

Marius Lien fra Syscom har mangeårig erfaring fra It og Telecom. Som en av bransjens fremste Service Management rådgivere motiverer han gjennom konkrete og praktiske eksempler i sine workshops og i sitt rådgivningsarbeid. Marius sørger for deltagelse og aktiv læring med god stemning - og høyt tempo!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss