Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Utstyrskontroll på rekordtid – utopi eller virkelighet? - Syscomworld
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Utstyrskontroll på rekordtid – utopi eller virkelighet?

Utstyrskontroll

Rett informasjon til rett person, til rett tid på rett sted. Dette er en av bærebjelkene innen kunnskapsstyring og er på alle måter relevant i de fleste situasjoner der vi trenger informasjon og kunnskap for å ta gode beslutninger.

Utfordringen

Vi har, i de drøyt 27 årene vi har holdt på med IT service Management, opplevd noen utfordringer som heller ikke ser ut til å ha blitt mindre, snarere tvert imot. Hjertet av IT-fabrikken, infrastrukturen, blir mer og mer kompleks. Vi outsourcer hele eller deler av driften, ting skal opp i skyen, noe skal driftes internt. For å gi oss på IT muligheten til å tilby informasjon og tjenester med kvalitet vi har behov for MER oversikt og kontroll, ikke mindre.

Høres dette kjent ut? Det vil vi tro, og det er kanskje ikke så rart heller. En ting er å si at informasjonen vi bruker må være riktig – det kan vi alle være enige om. Den mest verdifulle effekten av riktig og nyttig informasjon er at for hvert område vi bestemmer oss for å tilby informasjon av høy kvalitet på, så følger det et sett med ansvar og roller samt et skarpt øye for hva denne informasjonen faktisk skal brukes til. På samme måte som nettstedet eller facebooksiden til ditt firma må ha en redaktør og noen som skriver godt innhold, må du ha det samme når du skal tilby dine brukere gode læreartikler, bruksanvisninger, riktige rapporter eller andre datauttrekk.

Automatisk oppdatering

Opplevelsen vår er som oftest at slike tiltak strander, nettopp fordi man ikke hadde sett for seg at det krever en god del innsats å ha oppdatert utstyrsregister og av kontinuerlig god kvalitet.

Hva har dette med «utstyrs-wiki» å gjøre? De fleste av oss som har IT bakgrunn har vært i situasjonen der vi har lett side opp og side ned i diverse Excel-ark, notes-databaser, flerfoldige proprietære utstyrsregistre (minst ett system per utstyrstype) og snakket med et ukjent antall personer på veien frem mot det vi tror er riktig informasjon. Blir det veloverveide beslutninger av dette? Av og til kanskje. Men mange ganger kan utfallet være skjebnesvangert.

Det vi forsøkte å få til er det ITIL (IT Infrastructure Library) kaller for Service Asset & Configuration Management. Systemet som skulle løse alle verdensproblemer – i alle fall innen Service Management – het CMDB (Configuration Management Database) ble i stedet et stort mareritt. Nesten alle våre kunder som vi har snakket med konkluderer med følgende etter flere forsøk: Det er nytteløst å drive med Service Asset & Configuration Management uten at innsamling av data er automatisert. Årsakene er enkle: Manuell innmating av data blir for personavhengig, det tar altfor mye tid og ressurser, det er kilde til feil og vi har ikke klart nok for oss hva som skal til av de som skal forvalte informasjonen.

Gevinstene

Gjennom ulike prosjekt som har tatt tak i nettopp de overnevnte utfordringene ser vi tydelige gevinster allerede tidlig i prosjektet:

  • Solid underlag for å ta riktige beslutninger (bedre årsaksanalyse, raskere feilretting, færre feilslåtte og fatale endringer)
  • Total oversikt og kontroll over implementert IT-utstyr i én og samme løsning
  • Kontroll på lisensiering
  • Automatisk styring av utgående maskinvare og OS

Dette høres kanskje for godt ut til å være sant? Faktum er at ved å innføre automatisk innhenting av informasjon vil kvaliteten øke betraktelig. Ved å samle all denne verdifulle informasjonen i ett verktøy får man realisert disse gevinstene med rekordfart.

Løsningen

Vi har snakket om det vi mener er den optimale løsningen for å få fart på denne prosessen mange ganger og vi gjentar det så gjerne: Bruk et state-of-the-art innsamlingsverktøy (Discovery). Markedets utvilsomt beste løsning heter BMC Discovery. BMC Discovery gjør jobben på en liten brøkdel av tiden du ville ha brukt med tilsvarende manuell jobb.

Best av alt: BMC Discovery er integrert med Pureservice Asset Management og Pureservice Servicedesk med Change Management. I tillegg til BMC Remedy med Smart IT, Heat Service Managment og ServiceNow.

Marius Lien og Håvard Richvoldsen,
Syscom AS

Få full kontroll over utstyr og tjenester – rett i Servicedesk!

Marius Lien

About Marius Lien

Marius Lien fra Syscom har mangeårig erfaring fra It og Telecom. Som en av bransjens fremste Service Management rådgivere motiverer han gjennom konkrete og praktiske eksempler i sine workshops og i sitt rådgivningsarbeid. Marius sørger for deltagelse og aktiv læring med god stemning - og høyt tempo!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss