Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
Forskjell på servicedesk og crm - Syscom og Pureservice blogg
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

Forskjell på Servicedesk og CRM

forskjell på servicedesk og CRM

Les mer om hvordan du best kan skape fornøyde kunder og gode kundeopplevelser – og dermed skape deg et konkurransefortrinn! Her forklarer litt om hva som utgjør forskjell på Servicedesk og CRM.

Forskjell på Servicedesk og CRM

CRM = salgsstøttesystem

CRM er system for salgs- og markedsavdelingen. Et CRM-system skal understøtte en optimal salgs- og markedsprosess gjennom å holde oversikt over bedriftens salgsmuligheter, kunder, kontaktpersoner samt segmentering av kundebasen.  CRM betyr kunderelasjonshåndtering, på engelsk customer relationship management (CRM), 

Hvorfor ikke bruke crm som verktøy for å håndtere kundehenvendelser?
Ulempene er mange ved å blande bruken av et CRM-system og en servicedesk. Crm har ikke nøkkelfunksjoner for å håndtere saker, status, SLA, sende sak videre til rett mottaker, totaloversikt over alle saker, rapporter som viser hvilke saker som er under håndtering etc.

– Ikke forurens CRM med supportsaker!


Servicedesk – et system for kundeservice/support/ticketing og sakshåndtering

Servicedesk – eller Helpdesk eller Ticketing-system – er system for supportavdeling/kundeservice. En god servicedesk – eller helpdesk – skal understøtte god og rask kundeservice gjennom fokus på håndtering, fordeling og prioritering av henvendelser. Den skal være tilrettelagt for at kunder og brukere enkelt skal kunne logge alle henvendelser  – uavhengig av kanal. Og sørge for at alle saker blir logget, løst og dokumentert.

 

Crm og servicedesk kan integreres:
Eksempel 1: Standard fra CRM til servicedesk – overføre kontaktdata for rask betjening av kunder.
Eksempel 2: Fra servicedesk til CRM – for eksempel overføre saker fra servicedesk til CRM som er relevante å se for selger som åpne supportsaker/reklamasjon etc i tillegg til alle andre saker som er viktige for selger å vite om i dialog med kunden.

Hva bruker du for å sikre dine kunder gode kundeopplevelser?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål til oss!

Terje Burum

Pureservice
fra Syscom AS

 

 

SelvbetjeningHvordan lykkes med selvbetjening?

Last ned whitepaper ved å registrere deg her:

Terje Burum

About Terje Burum

Terje har de siste 20 årene jobbet med løsninger innen Service Management, Infrastructure Management, it-sikkerhet, og samhandlingen mellom disse. Terjes mål er å forstå hva som driver forretningen/organisasjonen og levere løsninger, tjenester og integrasjoner for å forbedre og effektivisere hverdagen med gode verktøy.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss