Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/3/i/insights/www/wp-content/themes/salient/functions.php on line 3804

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/3/i/insights/www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 72
The Human Touch i IT Service Management - IT ledelse fra Syscom
Notice: woocommerce_get_page_id er foreldet siden versjon 3.0! Bruk wc_get_page_id isteden. in /home/3/i/insights/www/wp-includes/functions.php on line 3888

The Human Touch i IT Service Management

it ledelse for mennesker

Ser vi nærmere på begrepet IT Service managements 3 ord, er det ETT av ordene som får alt for lite fokus:
Ja – ‘IT’ er en nødvendighet og ‘Service’ er essensen, men det er ordet MANAGEMENT – IT ledelse – vi skal snakke om her.

Kravene øker – fra alle kanter. Samtidig har vi ofte de samme rammene og de samme budsjettene. Vi som jobber med IT har en stresset hverdag. Også mellomlederne er stresset. Det samme gjelder IT sjefene. Dette til tross for alle effektiviseringer og forbedringer som skulle gi oss mer tid og rom for innovasjon og bedre tjenestekvalitet.

Hvordan skal man lede andre og ikke minst seg selv i en stresset hverdag? Hvordan drive god IT ledelse med fokus på mennesker? Det er lett å fokusere på daglig drift. Selv om dette innebærer en god porsjon kaos og ustruktur, er det tross alt noe trygt ved det: det er kjent. Det innebærer ikke endring – og dermed heller ikke innovasjon.

IT ledelse for mennesker gir forankring

Hvis vi vil ha innovasjon må vi tørre å være gode ledere. Vi tror mange er redd for å stille krav til både seg selv og andre. Likevel tyder det meste på at når det blir stilt krav på den rette måten virker det motiverende, og det blir lettere både å lede og å bli ledet. Verktøy og prosess er viktige støttespillere, men mennesker og forankring er suksessfaktorer – mest sannsynlig også dine viktigste konkurransefortrinn!

Blir vi gode på IT ledelse og dermed forankring, vil prosess og verktøy komme som naturlige konsekvenser. Det vil være enklere å endre virksomheten, ikke bare å innføre ny teknologi.

Sånt blir det fornøyde kunder og ansatte av.

Når vi som ledere utarbeider og formidler strategier, må vi samtidig tørre å være tro til strategiene.

Ta konsekvensene, holde fokus og momentet oppe.
Da først er vi noen skritt nærmere optimalisering av virksomheten, av helheten – og The Human Touch.

Pål Nome,

Adm dir Syscom AS

Marius Lien

About Marius Lien

Marius Lien fra Syscom har mangeårig erfaring fra It og Telecom. Som en av bransjens fremste Service Management rådgivere motiverer han gjennom konkrete og praktiske eksempler i sine workshops og i sitt rådgivningsarbeid. Marius sørger for deltagelse og aktiv læring med god stemning - og høyt tempo!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Kontakt oss her!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Ditt spørsmål til oss